Ardei copti cu ficatei de pui
PrinteazaArdei copti cu ficatei de pui din: ardei grasi, ficatei de pui, ceapa rosii, telina, usturoi, boia de ardei dulce, ulei, otet, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg ardei grasi
- 500 g ficatei de pui
- 3 ceapa rosii
- 1 telina mica
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 100 ml ulei
- 500 ml otet
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi ardeii, scurgeti-i de apă şi coaceţi-i pe flacăra aragazului, pe o tablă de copt. Curăţaţi-i de pielită, clătiţi-i cu apă rece şi puneţi-i într-un castron. Pisaţi 1 căţel de usturoi şi puneţi-l peste ardei. Adăugaţi 50ml ulei, 2-3 linguri de oţet, jumătate din legătura de pătrunjel, sare şi piper după gust.
Tocaţi mărunt ceapa curăţată şi spălată, apoi căliţi-o într-o tigaie, în uleiul rămas. După 2 minute adăugaţi ficăţeii curăţaţi de pieliţe, spălaţi şi scurşi de apă. Prăjiţi-i la foc potrivit până când se rumenesc bine. La final, puneţi usturoiul rămas, boiaua de ardei, pătrunjelul rămas, tocat mărunt, sare şi piper după gust. Serviţi ficăţeii calzi cu garnitură de ardei copţi.
Ardei copti cu ficatei de pui
Pofta buna!
SImplu si bun, as adauga si un strop de iuteala, mie-mi plac mancarurile mai uiti/condimentate