Ardei copti marinati
PrinteazaArdei copti marinati din: ardei, usturoi, ulei de masline, patrunjel, piper.
- 6 ardei (3 rosii si 3 galbeni)
- 4 catei de usturoi
- 150 ml ulei de masline
- cateva fire de patrunjel
- piper
Mod de preparare:
Scoateti coditele de la ardei, taiati-i in doua si curatati- i de seminte si nervuri. Ungeti-i cu putin ulei si puneti-i la copt pe gratar (cinci minute pe fiecare parte).
Puneti intr-un castron ardeii si usturoiul taiat marunt. Turnati peste ei restul de ulei si adaugati putin piper.
Dupa ce s-au racit, acoperiti castronul cu o folie extensibila si lasati-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.
Cand ii serviti, presarati-i cu patrunjel verde tocat.
Pot fi consumati ca aperitiv sau ca garnitura langa gratar.
Pofta buna!