Ardei copti cu sardele si masline

Printeaza

Ardei copti cu sardele si masline din: ardei capia, usturoi, rozmarin, sardele in ulei, untdelemn, masline, piper, sare.

 

 

 

Ingrediente:

  • 4 ardei capia
  • 2 catei de usturoi,
  • o ramurica de rozmarin,
  • 8 fileuri de sardele in ulei
  • 3 linguri de untdelemn,
  • 20 de masline negre fara samburi
  • piper proaspat macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor.

Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt.

Se marunteste rozmarinul. Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante.

Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza.

Se randuiesc deasupra fileurile  de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul.

Se pipereaza si se sareaza din nou. Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins. Se serveste la masa caldut.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mai mancat ardei copti cu sardele, sigur o sa incerc. Imi plac sardelele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.