Ardei copti cu sardele si masline
PrinteazaArdei copti cu sardele si masline din: ardei capia, usturoi, rozmarin, sardele in ulei, untdelemn, masline, piper, sare.
Ingrediente:
- 4 ardei capia
- 2 catei de usturoi,
- o ramurica de rozmarin,
- 8 fileuri de sardele in ulei
- 3 linguri de untdelemn,
- 20 de masline negre fara samburi
- piper proaspat macinat
- sare
Mod de preparare:
Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor.
Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt.
Se marunteste rozmarinul. Se clatesc fileurile de sardele in apa si se lasa sa se zvante.
Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza.
Se randuiesc deasupra fileurile de sardele si maslinele. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul.
Se pipereaza si se sareaza din nou. Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins. Se serveste la masa caldut.
Pofta buna!
Nu am mai mancat ardei copti cu sardele, sigur o sa incerc. Imi plac sardelele