Ardei copţi umpluţi cu pui şi legume
PrinteazaO reteta delicioasa de ardei copti umpluti cu pui si legume din: ardei grasi, carne de pui, morcov, patrunjel, telina, rosie, zeama de lamaie, ulei de masline, marar, sare si iaurt.
- 2 ardei graşi
- 200 g carne de pui (pulpe sau piept)
- 1 morcov
- 1/2 pătrunjel rădăcină
- 1/4 ţelină
- 1 roşie
- zeama de la o lămâie
- 2-3 linguriţe ulei de măsline
- câte o lingură de mărar şi pătrunjel verde tocate fin
- sare
- 2 linguri de iaurt
Mod de preparare:
Coci ardeii graşi, îi cureţi de pieliţe şi de seminţe şi îi laşi să se scurgă bine. Cureţi celelalte legume, în afară de roşii şi le pui la fiert. Separat, fierbi carnea de pui, apoi o toci mărunt şi o amesteci cu legumele fierte şi tăiate cubuleţe, sare şi verdeaţă.
Pui iaurtul pentru omogenizarea compoziţiei şi umpli ardeii copţi cu această compoziţie. Aşezi ardeii umpluţi pe un platou, îi stropeşti cu foarte puţin ulei şi zeamă de lămâie. Garniseşti cu felioare de roşii, decojite şi tăiate subţiri şi puţină verdeaţă tocată fin.
Pofta buna!