Ardei copţi umpluţi cu pui

Printeaza

O reteta simpla de ardei copti umpluti cu pui din: ardei, carne de pasare, morcov, patrunjel, telina, iaurt, ulei de masline, rosie, zeama de lamaie si sare.

Ingrediente:Ardei copţi umpluţi cu pui

  • 2 ardei graşi mari
  • 100 g carne de pasăre (piept sau pulpă)
  • ½ morcov
  • ½ pătrunjel rădăcină
  • ¼ ţelină mijlocie
  • ½ legătură pătrunjel şi mărar
  • 2 linguri iaurt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 roşie
  • 2–3 linguriţe zeamă de lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Coaceţi ardeii uniform, în cuptor sau pe flacără. Îi curăţaţi de pieliţă şi seminţe şi îi lăsaţi să se scurgă.

Curăţaţi rădăcinoasele, apoi le fierbeţi şi le puneţi la fiert în apă uşor sărată.

Separat fierbeţi carnea de pasăre. O tocaţi şi o amestecaţi cu legumele fierte, scurse şi tăiate în cubuleţe.

Adăugaţi sare după gust, verdeaţa fin tocată şi iaurtul, preferabil degresat.

Umpleţi ardeii, îi stropiţi cu uleiul de măsline amestecat cu zeama de lămâie şi îi decoraţi cu felioare de roşie sau lămâie.

Ardei copţi umpluţi cu pui

Ardei copţi umpluţi cu pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.