Ardei copţi umpluţi cu pui
PrinteazaO reteta simpla de ardei copti umpluti cu pui din: ardei, carne de pasare, morcov, patrunjel, telina, iaurt, ulei de masline, rosie, zeama de lamaie si sare.
- 2 ardei graşi mari
- 100 g carne de pasăre (piept sau pulpă)
- ½ morcov
- ½ pătrunjel rădăcină
- ¼ ţelină mijlocie
- ½ legătură pătrunjel şi mărar
- 2 linguri iaurt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 roşie
- 2–3 linguriţe zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Coaceţi ardeii uniform, în cuptor sau pe flacără. Îi curăţaţi de pieliţă şi seminţe şi îi lăsaţi să se scurgă.
Curăţaţi rădăcinoasele, apoi le fierbeţi şi le puneţi la fiert în apă uşor sărată.
Separat fierbeţi carnea de pasăre. O tocaţi şi o amestecaţi cu legumele fierte, scurse şi tăiate în cubuleţe.
Adăugaţi sare după gust, verdeaţa fin tocată şi iaurtul, preferabil degresat.
Umpleţi ardeii, îi stropiţi cu uleiul de măsline amestecat cu zeama de lămâie şi îi decoraţi cu felioare de roşie sau lămâie.
Ardei copţi umpluţi cu pui
Pofta buna!