Ardei copti
PrinteazaArdei copti
- 2 kg ardei graşi sau capia
- 150 ml oţet de vin
- 2 linguri ulei
- 10 g piper
- 1 foaie dafin (cât mai mari şi mai sănătoşi)
- 1 lingură zahăr sau miere
- 2 linguriţe boabe muştar
- 1 aspirină
- 1 jumătate linguriţă sare
Mod de preparare:
Se spală bine ardeii. Se coc în cuptor la foc iute sau pe un grătar, deasupra flăcării, să se pârlească năpristan şi uniform pe din afară dar să-şi păstreze carnea pe dinăuntru .
Se pune zeama cu ale ei toate la fiert.Se aşază ardeii într-o cratiţă mare, se presară cu puţină sare şi se acoperă pentru circa un ceas .
Se curăţă de pieliţă, cu răbdare şi un vârf de cuţit. Evitaţi apa, care le spală şi gustul Se aşază în borcan.
După primul clocot, se toarnă zeama peste ardeii curăţaţi (uleiul se va ridica la suprafaţă, protector). Se leagă cu celofan dublu, bine muiat şi spălat în apă fierbinte.
Pofta buna!
Tin foarte bine si sunt ft gustosi. Chiar recomand