Ardei cu batog uscat
PrinteazaArdei cu batog uscat din: Bacalao, ardei, usturoi, patrunjel, ulei de masline.
- 300 g Bacalao (cod uscat şi sărat)
- 1 borcan de ardei mici conservaţi
- 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt
- 5 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- 5 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Codul uscat se lasă la înmuiatîn apă rece minim 12 ore. Se schimbă de mai multe ori apa.
Se pune la scurs codul şi se rupe în bucăţele mărunte. Ardeii se pun şi ei la scurs într-o strecurătoare.
Jumătate din usturoi se căleşte timp de circa 10 minute în 3 linguri de ulei împreună cu peştele şi cu 3 linguri de pătrunjel. Se toarnă pe deasupra puţin din lichidulîn care au fost conservaţi ardeii şi se amestecă bine.
Se umplu ardeii cu această umplutură. Se încinge restul uleiului, se prăjesc în el restul usturoiului şi pătrunjelul şi se picură peste ardei.
Ardei cu batog uscat
Pofta buna!
Foarte bun, imi place!