Ardei cu orez in untdelemn
PrinteazaArdei cu orez in untdelemn din: ardei, ceapa, untdelemn, orez, verdeata, suc de rosii, sare, piper.
- 1-1,5 kg ardei
- ceapa
- untdelemn
- orez
- verdeata
- sare
- piper
- suc de rosii
Mod de preparare:
Ardeii, proaspeţi, cam 1-1,5 kg, se curăţă, se spală şi se lasă să se scurgă, dându-i deoparte pe cei iuţi.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte uşor în untdelemn. Când începe să se înmoaie, se adaugă orezul, ales şi spălat; se amestecă bine, iar când orezul începe să se îngălbenească se adaugă puţină apă.
Când orezul începe să se umfle, se trage vasul de pe foc şi se adaugă verdeaţa tăiată mărunt. Se potriveşte de sare şi piper şi se umplu ardeii, fără a-i îndesa, deoarece orezul prin fierbere îşi măreşte volumul.
Fiecare ardei se închide cu câte o felie de roşie. Ardeii umpluţi se călesc apoi uşor într-un vas cu untdelemn, întorcându-i pe toate părţile. Se scot, se aşează vertical, cu deschizătura în sus, într-o cratiţă, unul lângă altul.
Deasupra se adaugă suc de roşii atât cât să-i acopere. Se aşează cratiţa pe aragaz având o tablă dedesubt sau în cuptor la un foc potrivit.
Când orezul este fiert şi lichidul a mai scăzut, se trage cratiţa de pe foc şi se lasă să se mai răcească, după care ardeii se aşează în borcane, punând deasupra sosul.
Se sterilizează, în prima zi, 30 de minute, iar în a doua zi, 15 minute.