Ardei cu orez si sardine
PrinteazaArdei cu orez si sardine din: ardei capia, orez, sardine, ceapa, morcovi baby, usturoi, mazare, ulei de masline, patrunjel, busuioc verde, rozmarin verde, sare, piper, lamaie, smantana, sos de fenicul.
- 8 ardei capia
- 200 g orez alb
- 800 g sardine
- o ceapă
- 200 g morcovi baby
- usturoi
- 200 g mazăre
- 200 ml ulei de măsline
- pătrunjel
- un bucheţel busuioc verde
- rozmarin verde
- 3 lămâi
- sare
- piper
- smântână
- sos de fenicul
Mod de preparare:
Morcovii baby şi mazărea se fierb separat în apă cu sare 15 minute şi se pun într-un bol. Sardinele se ung în interior şi exterior cu ulei, se condimentează, se umplu cu rozmarin, lămâie şi usturoi.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu suc de lămâie şi se coc la foc mediu 10-15 minute.
Ceapa se toacă mărunt. Se pune într-o cratiţă cu puţin ulei şi apă, se fierbe până se înmoaie, apoi se adaugă orezul. Se condimentează şi se fierbe până se sfărâmă boabele dacă sunt presate.
Se amestecă bine cu puţin usturoi pisat, busuioc şi pătrunjel tocat. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe, se condimentează şi se umplu cu orezul cald.
Se stropeşte tava cu ulei, se presară pătrunjel şi busuioc tocat, se pun ardeii, mazărea şi morcovii. Se presară usturoi întreg, se introduc în cuptorul încins 10-15 minute, apoi se servesc alături de sardineîe calde.
Ardei cu orez si sardine
Pofta buna!