Ardei cu pui
PrinteazaArdei cu pui din: ardei, piept de pui, orez, morcov, ceapa, rosii, boia, sare.
- 8 ardei graşi medii
- 500 g piept de pui dezosat
- 50 g orez
- 1 morcov mare
- 2 cepe
- 3 roşii
- 100 ml sos de roşii
- 1 linguriţă boia
- sare
- piper
- ulei
- pătrunjel
Mod de preparare:
Curăţă ardeii şi păstrează capacele (cu tot cu codiţă). Pune orezul într-o crăticioară, toarnă apă cam cu 2 cm peste nivelul orezului, dă-l în clocot şi închide focul. Căleşte ceapa şi morcovul ras.
Taie mărunt pieptul de pui, amestecă-l cu orezul, legumele călite, boia, sare şi piper. Umple ardeii cu această compoziţie. Taie roşiile rondele şi aşază-le pe fundul unei tăvi termorezis-tente, iar deasupra ardeii umpluţi.
Pune-le capacele şi acoperă-i trei sferturi cu apa amestecată cu sosul de roşii. Dă-i la cuptor la foc redus o oră.
Serveşte-i cu verdeaţă.
Pofta buna!