Ardei cu smantana umpluti cu varza
PrinteazaArdei cu smantana umpluti cu varza din: ardei, varza, unt, ulei, faina, lapte, smantana, lamaie.
- 6-8 ardei potriviţi ca mărime
- 1 varză
- puţin unt şi ulei
Pentru sosul de smântână:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 1/2 l lapte
- 2 linguri smântână
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Tai varza în cercuri mici şi o înăbuşi cu unt şi câteva linguri de zeamă de carne. Umpli ardeii cu varza înăbuşită şi îi aşezi într-o tavă unsă cu ulei, apoi o dai la cuptor.
Mişti tava din când în când, dintr-o parte în alta, ca ardeii să se ungă şi să se rumenească pe toate părţile. Când ardeii sunt pătrunşi şi rumeniţi, torni peste ei sos de smântână.
Prepari un rântaş alb din 50 g unt şi 50 g făină. Stingi rântaşul cu 1/2 l lapte şi îl laşi să fiarbă 40 de minute, apoi adaugi 2 linguri de smântână şi mai fierbi 5-10 minute la foc mic.
Laşi la cuptor încă 10-15 minute. Către sfârşit, adaugi puţină zeamă de lămâie.
Ardei cu smantana umpluti cu varza
Pofta buna!