Ardei cu vinete si usturoi
Printeaza15Ardei cu vinete si usturoi din: vinete, ardei, patrunjel, usturoi, sare, piper.
- 4 vinete mari
- 15 ardei graşi
- 2 legături pătrunjel
- 10 căţei usturoi
- 250 ml oţet
- 750 ml apă
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Vinetele curăţate de coajă se taie felii subţiri pe lung, se presară cu sare şi se lasă la scurs. Ardeii se curăţă de seminţe şi de filamentele albe.
Se fierbe apa cu oţetul şi boabele de piper. Se toacă pătrunjelul şi se amestecă cu usturoiul pisat. Se repartizează apoi pe feliile de vinete şterse de suc.
Fiecare felie de vânătă se rulează, se aşază apoi în interiorul ardeilor. Ardeii se aşază în borcane, se toarnă apa cu oţetul şi se astupă cu capac.
Pofta buna!