Ardei la cuptor cu ciuperci si rosii

Printeaza

O reteta de ardei la cuptor cu ciuperci si rosii din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, usturoi, rosii semiuscate in ulei, pesmet, nuci, patrunjel, fulgi de chilli, pesto si ardei.

Ingrediente:Ardei la cuptor cu ciuperci si rosii

  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 175 g de ciuperci proaspete, tocate
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 12 rosii semiuscate din ulei, scurse bine
  • 50 g de pesmet
  • 25 g nuci, tocate grosier
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • 4 lingurite de pesto
  • 2 ardie grasi rosii sau galbeni

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se sotează ciupercile la foc mare, timp de cinci minute. Se adaugă usturoiul, bucăţile de roşii, pesmetul, nucile, pătrunjelul, fulgii de chilii şi sosul pesto până se combină complet.

Se taie ardeii pe jumătate. Se scot seminţele şi membranele albe cu grijă. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se umplu cu amestecul de ciuperci. Se acoperă cu folie de aluminiu. Se coc 35-40 de minute, până se înmoaie.

Ardei la cuptor cu ciuperci si rosii

Ardei la cuptor cu ciuperci si rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.