Ardei la cuptor cu ciuperci si rosii
PrinteazaO reteta de ardei la cuptor cu ciuperci si rosii din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, usturoi, rosii semiuscate in ulei, pesmet, nuci, patrunjel, fulgi de chilli, pesto si ardei.
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 175 g de ciuperci proaspete, tocate
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 12 rosii semiuscate din ulei, scurse bine
- 50 g de pesmet
- 25 g nuci, tocate grosier
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
- 1 lingurita fulgi de chilli
- 4 lingurite de pesto
- 2 ardie grasi rosii sau galbeni
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se sotează ciupercile la foc mare, timp de cinci minute. Se adaugă usturoiul, bucăţile de roşii, pesmetul, nucile, pătrunjelul, fulgii de chilii şi sosul pesto până se combină complet.
Se taie ardeii pe jumătate. Se scot seminţele şi membranele albe cu grijă. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se umplu cu amestecul de ciuperci. Se acoperă cu folie de aluminiu. Se coc 35-40 de minute, până se înmoaie.
Ardei la cuptor cu ciuperci si rosii
Pofta buna!