Ardei de gradina umpluti cu orez
PrinteazaArdei de gradina umpluti cu orez din: ardei, piept de pui, orez, ceapa, morcov, smantana, bors, ulei, sare, piper.
- 10 ardei grasi
- 1 ceapâ
- un morcov
- 2 linguri smantana
- 8 linguri orez
- 500 ml bors
- 50 ml ulei
- 1 piept de pui
- sare
- piper
- verdeată
Mod de preparare:
Ardeilor li se taie un căpăcel care se păstrează, se curătă de seminţe şi filamentele albe. Se rade morcovul, se taie ceapa mărunt si se amestecă cu carnea tocată si orezul.
Se potriveşte de sare şi piper, se adaugă smântâna, se amestecă bine si se umplu ardeii. Se aşază ardeii în forma de copt, se pun căpăcelele, se toarnă borşul si uleiul şi se lasă la cuptor pentru 45 de minute.
Se servesc cu verdeată.
Pofta buna!