Mancare de post cu ardei din: ceapa, dovlecei, ardei, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: o ceapă 2 dovlecei mici un ardei gras roşu 2 roşii foarte coapte 3 linguri ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit. Se presară cu sare, se adaugă ardeiul tăiat […]
Ardei festivi de post
PrinteazaArdei festivi de post din: ardei capia, orez, ceapa, patrunjel, marar, vin rosu, bulion, piper, concentrat de legume, zahar si ulei.
Ingrediente:
- 4 ardei capia mari
- 200 g orez fiert
- 1 ceapă mare
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 100 ml vin roşu
- 500 ml bulion
- piper
- concentrat de legume
- zahăr
- ulei
Mod de preparare:
Goleşti ardeii de seminţe şi le tai vârfurile.
Căleşti ceapa în ulei, o amesteci cu orezul fiert, piper, concentrat de legume, 3-4 linguri bulion, zahăr după gust, mărar şi pătrunjel tocat mărunt.
Omogenizezi compoziţia cu care umpli ardeii, apoi îi aşezi într-o tavă.
Amesteci bulionul cu vinul roşu şi apă cât mai este nevoie şi adaugi zahăr, după gust.
Torni amestecul peste ardei, după care dai vasul la cuptor. Laşi până se coc ardeii, iar la final presari peste ardei pătrunjel tăiat mărunt.
Ardei festivi de post
Pofta buna!
poate iti place si:
Mancare de post cu ardei
Pofta buna!