Ardei fripţi marinaţi cu mentă

Printeaza

O reteta de ardei fripti marinati cu menta din: ardei rgas rosu, ardei gras galben, frunze de menta, ulei de masline extravirgin, lamaie, usturoi, sare, piper si creingute de cimbru proaspat.

Ingrediente:Ardei fripţi marinaţi cu mentă

  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 10 frunze de mentă
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

pentru decor:

  • crenguţe de cimbru proaspăt

 

Mod de preparare:

Spală ardeii şi taie-i în două, apoi curăţă-i de seminţe şi de filamentele albe din interior. Taie bucăţile de ardei din nou în două, pe lungime, obţinând astfel câte 4 bucăţi din fiecare ardei.

Pune bucăţile de ardei pe grătarul aşezat la 6 cm faţă de jar şi frige-le 6 minute pe partea cu pieliţă şi 4 minute pe cealaltă parte. Pune ardeii într-o pungă de plastic şi lasă-i să transpire, pentru a-i curăţa mai uşor de pieliţă.

Scoate-i după 15 minute şi curăţă-i cu mâna. Freacă într-un castron, cu pisălogul, frunzele de mentă cu uleiul de măsline, cu sare şi piper râşnit după gust.

Pune într-un castron ardeii şi sosul de mentă, apoi adaugă, pentru o aromă mai puternică, coajă rasă de lămâie.

Pune usturoiul tăiat feliuţe, acoperă castronul cu folie alimentară şi lasă totul să se marineze timp de 4 ore, într- un loc răcoros. Scoate usturoiul, decorează cu crenguţe de cimbru si serveste.

Ardei fripţi marinaţi cu mentă

Ardei fripţi marinaţi cu mentă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.