Ardei fripţi marinaţi cu mentă
PrinteazaO reteta de ardei fripti marinati cu menta din: ardei rgas rosu, ardei gras galben, frunze de menta, ulei de masline extravirgin, lamaie, usturoi, sare, piper si creingute de cimbru proaspat.
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 10 frunze de mentă
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lămâie
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
pentru decor:
- crenguţe de cimbru proaspăt
Mod de preparare:
Spală ardeii şi taie-i în două, apoi curăţă-i de seminţe şi de filamentele albe din interior. Taie bucăţile de ardei din nou în două, pe lungime, obţinând astfel câte 4 bucăţi din fiecare ardei.
Pune bucăţile de ardei pe grătarul aşezat la 6 cm faţă de jar şi frige-le 6 minute pe partea cu pieliţă şi 4 minute pe cealaltă parte. Pune ardeii într-o pungă de plastic şi lasă-i să transpire, pentru a-i curăţa mai uşor de pieliţă.
Scoate-i după 15 minute şi curăţă-i cu mâna. Freacă într-un castron, cu pisălogul, frunzele de mentă cu uleiul de măsline, cu sare şi piper râşnit după gust.
Pune într-un castron ardeii şi sosul de mentă, apoi adaugă, pentru o aromă mai puternică, coajă rasă de lămâie.
Pune usturoiul tăiat feliuţe, acoperă castronul cu folie alimentară şi lasă totul să se marineze timp de 4 ore, într- un loc răcoros. Scoate usturoiul, decorează cu crenguţe de cimbru si serveste.
Ardei fripţi marinaţi cu mentă
Poftă bună!