Ardei gras si ceapa in otet
PrinteazaO reteta de ardei gras si ceapa in otet din: ceapa, zahar, otet alb, ardei grasi, cimbru, boabe de piper, cuisoare, foi de dafin si sare.
- 1 kg ceapa
- 50 h zahar
- 1 l otet alb
- 2 ardei grasi rosii
- 2 ardei grasi galbeni
- 1 crenguta cimbru
- 5-6 boabe de piper
- 2-3 cuisoare
- 2 foi de dafin
- 6 lingurite sare
Mod de preparare:
Taie cepele şi ardeii inele subţiri. Pune-le într-un castron mare şi presară-le cu 4 linguriţe de sare. Amestecă-le bine şi lasă-le 2 ore să se odihnească. Clăteşte legumele şi scurge-le bine.
Pune într-o cratiţă din oţel inoxidabil oţetul, zahărul, condimentele şi 2 linguriţe de sare. Aşază cratiţa pe foc şi lasă lichidul să fiarbă 5 minute după ce a început să clocotească.
Pune legumele în borcane sterilizate, adaugă frunzele de dafin şi cimbrul, apoi toarnă oţetul fierbinte cât să le acopere. Presează legumele şi închide borcanele ermetic.
Lasă legumele să se marineze cel puţin o săptămână înainte de a le consuma. Dacă sunt conservate corect, pot fi păstrate cel puţin 6 luni. Serveşte ardeii şi ceapa condimentate cu un fir de ulei de măsline. Poţi folosi legumele ca garnitură pentru brânza maturată de capră sau pentru carne şi peşte marinat.
Ardei gras si ceapa in otet
Pofta buna!