Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)

Printeaza

Ardei gras murat umplut cu ardei din: ardei grasi, ulei, apa, otet, sare, zahar, foi de dafin si boabe de piper.

Ingrediente:

  • 4 kg ardei grasi rosii
  • 1 kg ardei grasi galbeni
  • 1 l ulei
  • 4 l apa
  • 0,5 l otet
  • 4 linguri cu sare
  • 2 linguri cu zahar
  • foi de dafin
  • 15-20 boabe de piper

 

Mod de preparare:

Spală ardeii şi şterge-i. Taie un căpăcel la codiţă şi scoate cotoarele şi seminţele, lăsându-i întregi, iar ardeii gal­beni, toacă-i bucăţele după ce i-ai curăţat. Amestecă ardeii tăiaţi cu trei linguri de sare şi lasă-i o jumătate de oră.

Pune apa la foc cu oţetul, restul de sare, zahărul, o parte din foile de dafin şi din boabele de piper.

Lasă să fiar­bă, apoi ia de pe foc. Umple ardeii roşii cu bu­căţelele de ardei galbeni şi pune-i în borcane (cam trei sferturi din volum).

Toarnă baiţul, pune deasupra un cen­timetru de ulei şi sterilizează pentru 20 de minute.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ardei grasi murati

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.