Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)
PrinteazaArdei gras murat umplut cu ardei din: ardei grasi, ulei, apa, otet, sare, zahar, foi de dafin si boabe de piper.
Ingrediente:
- 4 kg ardei grasi rosii
- 1 kg ardei grasi galbeni
- 1 l ulei
- 4 l apa
- 0,5 l otet
- 4 linguri cu sare
- 2 linguri cu zahar
- foi de dafin
- 15-20 boabe de piper
Mod de preparare:
Spală ardeii şi şterge-i. Taie un căpăcel la codiţă şi scoate cotoarele şi seminţele, lăsându-i întregi, iar ardeii galbeni, toacă-i bucăţele după ce i-ai curăţat. Amestecă ardeii tăiaţi cu trei linguri de sare şi lasă-i o jumătate de oră.
Pune apa la foc cu oţetul, restul de sare, zahărul, o parte din foile de dafin şi din boabele de piper.
Lasă să fiarbă, apoi ia de pe foc. Umple ardeii roşii cu bucăţelele de ardei galbeni şi pune-i în borcane (cam trei sferturi din volum).
Toarnă baiţul, pune deasupra un centimetru de ulei şi sterilizează pentru 20 de minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ardei grasi murati