Conserva de ardei grasi umpluti cu varza din: ardei, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, varza, sare, hrean, frunze de visin, frunze de telina, boabe de mustar, otet. Ingrediente: 15-20 ardei graşi mari 3 morcovi o ţelină un pătrunjel un păstârnac 2 verze sare hrean frunze de vişin frunze de ţelină boabe de muştar oţet Mod […]
Ardei grasi in otet
PrinteazaArdei grasi in otet din: ardei grasi, apa, otet, zahar, foi de dafin, usturoi, boabe de piper, sare grunjoasa.
Poate iti place si:
- 4 kg (ardei graşi) gogoșari
- 3 l apă
- 1 l oțet din vin alb
- zahăr după gust
- foi de dafin
- 10-12 căței de usturoi
- boabe de piper
- sare grunjoasă fără iod, după gust –
Mod de preparare:
Speli borcanele și le pui la sterilizat.
Le lași să se răcească.
Speli gogoșarii, le îndepărtezi cotoarele și semințele și îi tai în patru.
Pui într-o oală pe foc apa, oțetul, sarea, zahărul, boabele de piper și frunzele de defin.
După ce a dat câteva clocote pui bucățile de gogoșari, îi ții 10 secunde și-i scoți cu o spumieră.
Cureți usturoiul și-l tai bucăți.
Pui în fiecare borcan câteva bucăți de usturoi, așezi gogoșarii, mai pui câteva bucăți de usturoi iar deasupra torni amestecul de apă și oțet.
Așteaptă 10 minute și unde mai este nevoie mai adaugă zeamă, astfel încât gogoșarii să fie acoperiți de lichid.
Înfiletezi capacele și lași borcanele să se răcească înainte să le pui în cămară.
Ardei grasi in otet
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Conserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie
Conserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie din: ardei, varza rosie, morcov, frunze de visin si de telina, boabe de mustar, sare, otet. Ingrediente: ardei graşi şi varză roşie câte avem, un morcov frunze de vişin şi de ţelină un săculeţ cu boabe de muştar oţet sare Mod de preparare: Se aleg ardeii […]