Ardei gras cu branza din: ardei, vanata, oua, crema de branza, rosii, cascaval. Ingrediente: 4 ardei graşi verzi 1 vânătă 4 ouă fierte tari 250 g cremă de brânză 3 roşii caşcaval 2 gălbenuşuri fierte Mod de preparare: Speli legumele şi le usuci cu un şervet de hârtie. Tai vânătă rondele, pe care le […]
Ardei grasi in sos de rosii
PrinteazaArdei grasi in sos de rosii din: orez, ardei gras, rosii, morcov, ceapa verde, sos de rosii, rozmarin, oregano, sare.
Ingrediente:
- 350 g orez cu bob lung
- 4 ardei graşi
- 2 roşii
- 1 morcov
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 cană cu sos de roşii
- rozmarin
- oregano
- sare
Mod de preparare:
Spală ardeii, taie-i în jumătate, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Sosul de roşii amestecă-l cu uleiul şi puţin rozmarin şi oregano. Lasă pe foc, să dea în 1-2 clocote.
Separat, pune la fiert orezul, în apă cu un praf de sare.
După ce toată apa a fost absorbită şi orezul s-a fiert, amestecă-l uşor cu morcovul tocat sau ras, roşiile opărite, decojite şi tăiate cubuleţe şi ceapa tocată rondele.
Mai lasă pe foc câteva minute, potriveşte de sare, umple jumătăţile de ardei şi aşază-le într-un vas termorezistent.
Toarnă uşor pe lângă ardei sosul de roşii, acoperă cu folie de aluminiu şi bagă vasul în cuptor 30 de minute.
Ardei grasi in sos de rosii
Pofta buna!
Pofta buna!