Ardei grasi umpluti cu carne
PrinteazaArdei grasi umpluti cu carne din: ardei grasi, carne de vita, ceapa, orez, ulei, suc de rosii, smantana, sare, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 2 ardei grasi
- 2 linguri de carne tocata de vita
- 1 lingurita suc de ceapa
- 2 lingurite de orez
- 10 ml ulei
- 6 linguri suc de rosii
- 2 linguri de smantana
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Curăţă ardeii, se spală, se pun să fiarbă în câteva clocote, apoi se scurg şi se umplu cu carnea, orezul, sucul de ceapă, sarea şi pătrunjelul tocat, bine amestecate şi înmuiate cu 2 linguri de apă călduţă.
Se pun ardeii cu puţină apă, ulei şi sucul de roşii într-un vas smălţuit, la cuptor, şi se lasă să fiarbă.
Servesc cu smântână.
La fel se pot prepara, în loc de ardei, roşiile.
Pofta buna!