Ardei graşi umpluţi cu carne de pui
PrinteazaO reteta de ardei grasi umpluti cu carne de pui din: ardei grasi, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, sos de rosii, piept de pui tocat, pesmet, lapte, ou, parmezan si sare.
- 1 ardei gras galben (mare)
- 1 ardei gras roşu (mare)
- 2 fire ceapă verde 10-15 frunze de busuioc 1/2 pahar vin alb
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 200 ml sos de roşii
pentru umplutura:
- 300 g piept de pui tocat
- 50 g unt
- 3 linguri pesmet
- 2 linguri lapte
- 1 ou
- 3 linguri parmezan ras
- sare
pentru decor:
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Scoate cotoarele şi spală ardeii cu apă rece. Usucă-i cu un şervet de bucătărie, taie-i jumătăţi, pe lungime, şi îndepărtează seminţele şi filamentele albe din interior. Pune carnea tocată într-un castron, adaugă oul, parmezanul ras, un praf de sare, pesmetul înmuiat în lapte, untul tăiat bucăţi şi amestecă totul bine. Umple jumătăţile de ardei cu această compoziţie şi aşază-le pe o tavă.
Curăţă ceapa şi taie-o rondele (numai partea albă). Spală, zvântă şi toacă mărunt frunzele de busuioc. Pune ceapa şi busuiocul într-un vas termorezistent cu 3 linguri de ulei încins şi căleşte-le câteva minute.
Adaugă ardeii umpluţi şi prăjeşte-i pe toate părţile 5-6 minute. Stropeşte-i cu vin şi lasă-1 să se evapore 2 minute, apoi pune sosul de roşii şi potriveşte gustul cu sare. Pune vasul în cuptor reglat la funcţia de coacere şi ţine-l circa 20 de minute. Când ardeii sunt gata, lasă-i să se odihnească 5 minute. Pune ardeii umpluţi pe farfurii, toarnă deasupra sos şi serveşte-i decoraţi cu frunzuliţe de busuioc.
Ardei graşi umpluţi cu carne de pui
Pofta buna!