Ardei umpluti cu quinoa din: ardei, quinoa, apa, dovlecel, ceapa, feta, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei roșii 1 ceasca quinoa 2 cești de apă 1 dovlecel mic ½ ceapă feta sare si piper Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Amestecați 1 cană quinoa cu 2 cani de apă și aduceti la fierbere, se acoperă […]
Ardei grasi umpluti cu orez si carne
PrinteazaArdei grasi umpluti cu orez si carne din: ardei, carne tocata, orez, oua, usturoi, rosii, ceapa, ulei, sare, piper.
- 10-12 ardei graşi
- 450 g carne tocată de vită
- 20 linguri orez
- 2 ouă
- 3 morcovi
- 2 roşii mici
- 2 căţei usturoi
- o ceapă
- o linguriţă sare
- 2 linguri oţet
- 4 linguri ulei
- piper
- o lingură ulei
- 2 morcovi
- 1/2 linguriţă zahăr
- o lingură smântână
- 2 roşii
- sare
Mod de preparare:
Se taie un căpăcel ardeilor şi se scot seminţele.
Se pune un litru de apă la fiert, se adaugă sare şi oţet şi se pun ardeii şi căpăcelele.
Se lasă la fiert 3 minute, apoi se stinge focul, se acoperă cu capac şi se lasă aşa 30 de minute.
In ulei se călesc ceapa, morcovul ras, usturoiul, roşiile şi se potriveşte gustul de sare. Carnea se amestecă cu orezul şi apoi se adaugă legumele călite.
Se umplu ardeii şi se aşază în vasul de fiert.
Pentru sos, se călesc morcovii raşi în ulei, se adaugă roşiile, se presară sare, piper şi zahărul.
Se lasă 5 minute pe foc şi se adaugă smântână şi o cană de zeamă de la ardei.
Se toarnă sosul peste ardei şi se lasă la fiert 40 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ardei umpluti cu salata
Ardei umpluti cu salata din: ardei, vinete, ceapa, rosii, ulei, patrunjel, frunze de telina, piper, sare. Ingrediente: 500 g ardei gras 1 kg vinete 2 cepe 2 rosii 100 ml ulei 1 legatura de patrunjel frunze de telina piper sare Mod de preparare: Vinetele se coc pe plită pe toate părţile şi se lasă […]
Pofta buna!