Ardei grasi umpluti cu sardele si chimen
PrinteazaArdei grasi umpluti cu sardele si chimen din: ardei galbeni, ardei roşii, oua, orez, ceapa, usturoi, mentă proaspătă, pătrunjel, sardele, chimen, coriandru, piper negru, cantaridă, ulei de masline, pastă de tomate, sare.
Ingrediente:
- 2 ardei galbeni mari
- 2 ardei roşii mari
- 2 ouă
- 80 g orez
- 1 ceapă mică
- căţei de usturoi
- 3 frunze de mentă proaspătă
- 1 fir de pătrunjel
- 2 fileuri de sardele
- 1 praf de chimen
- 1 praf de coriandru
- 1 praf de piper negru
- 1 cantaridă
- 1 ceaşcă cu ulei de măsline
- 1 lingură de pastă de tomate
- sare
Mod de preparare Ardei grasi umpluti cu sardele si chimen:
Se spală ardeii, se şterg, se taie partea de deasupra ca o pălăriuţă, fără să se arunce, şi se golesc de sâmburi.
Se pune la fiert 1/2 litru de apă într-o cratiţă, se sărează potrivit şi se’pune unul dintre cele două ouă să fiarbă. Vă veţi servi apoi ăe această apă pentru fierberea orezului.
Se taie oul în bucăţi mici, se taie mărunt ceapa, se toacă un căţel de usturoi cu frunzele de mentă, pătrunjelul şi sardelele.
Se pune ulei la încins într-o tigaie şi se perpelesc în ea- toate aceste ingrediente, inclusiv oul şi orezul, împreună cu chimenul, coriandrul şi piperul. Se amestecă cu grijă, se sparge al doilea ou peste preparat şi se continuă să se amestece ca să se îngroaşe.
Apoi se stinge focul şi se sfărâmă cantarida peste umplutură. Se încârporează cu grijă această pudră apoi se umplu ardeii cu umplutura caldă încă şi se închid cu pălăriuţele.
Se pune altă tigaie pe foc cu ce a mai rămas din ulei şi se pun ardeii la prăjit, întorcându-i des, ca să fie pătrunşi din toate părţile.
Se scot când sunt gata (după vreo 15 minute) şi se înlocuiesc cu cei doi căţei de usturoi rămaşi şi pasta de tomate, diluată cu puţină apă.
Se lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic. Intre timp, se curăţă de coajă ardeii umpluţi şi se pun câteva minute în sosul din tigaie.
Se servesc calzi.
Pofta buna!