Ardei grasi umpluti
PrinteazaArdei grasi umpluti din: ardei grasi, frunze de visin, frunze de telina, apa, aspirine, sare.
- 10 kg ardei grasi
- cateva frunze de visin
- 5 legaturi de frunze de telina
- 3 l apa
- 3 aspirine
- 3 linguri sare
Mod de preparare:
Speli ardeii si ii oparesti, pe rand, 2 minute, in apa clocotita. ii scoti si ii pui intr-un vas acoperit. Separat fierbi aa cu sare si tii pe foc pana aceasta se dizolva. opresti focul si adaugi aspirina.
Speli sub jet de apa frunzele de telina si de visin. Asezi ardeii in borcane in staturi, pui frunzele de telina si de visin si torni saramura clocotita.
Fierbi borcanele intr-un vas mare pe care il imbraci in prosoape de bucatarie si in care torni apa pana la jumatate. Le tii cam 30 de minute, apoi le lasi la racit si le depozitezi in camara.
Ardei grasi umpluti
Pofta buna!