Salată de hrișcă cu legume și brânză feta din: hrisca, apa, ardei rosu, castravete, ceapa, branza feta, suc de lamaie, patrunjel. Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale. De asemenea, hrișca este o sursă […]
Ardei cu hrişcă
PrinteazaArdei cu hrisca din: ardei grasi, unt, ceapa rosie, usturoi, marar verde, ulei de masline, sare si piper.
- 4 ardei grasi rosii
- 400 g hrisca
- 50 g unt
- 1 ceapa rosie
- 1 capatana de usturoi
- 1 legatura marar verde
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ardeii de seminţe şi cotoare. Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l şi frecaţi-l cu o lingură de lemn, adăugând puţină sare grunjoasă şi ulei, câte puţin, ca la maioneză. Trebuie să obţineţi o pastă cât mai fină.
Puneţi hrişcă la înmuiat în apă rece sărată. După câteva ore se înmoaie suficient pentru a putea fi folosită.
Scurgeţi-o bine de apă şi ameste- caţi-o cu untul, pasta de usturoi, ceapa rasă sau tăiată în cubuleţe, mărarul, sare şi piper, după gust.
Umpleţi ardeii cu acest amestec. Ornaţi-i cu feliuţe sau cubuleţe de ceapă roşie.
Ardei cu hrişcă
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată de hrișcă și legume cu dressing de lămâie
Salată de hrișcă și legume cu dressing de lămâie din: hrica, apa, sare, ceapa rosie, castravete, marar, patrunjel, ulei de masline extravirgin, coaja si suc de lamaie, sare, piper. Această rețetă este bogată în fibre, vitamine și minerale. Hrișca este o sursă excelentă de proteine vegetale. Ingrediente: 1 cană de hrișcă 2 căni de apă […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ardei umpluti cu hrisca
Imi place reteta, bravo! Tine’o tot asa