Ardei iute in otet cu stafide

Printeaza

Ardei iute in otet cu stafide din: ardei iute, stafide, apa, miere de albine, otet, sare.

Ingrediente:Ardei_iute_in_otet_cu_stafide

  • 800 g ardei iute
  • 100 g stafide
  • 250 ml apă
  • 250 ml miere de albine
  • 250 ml oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală ardeii iuţi, apoi li se taie codiţele şi se pun într-un castron mai mare. Se presară o jumătate de linguriţă de sare şi se lasă deoparte 2 ore. Stafidele se spală şi se curăţă de codiţe, iar mierea se amestecă cu apa şi oţetul.

Se pun ardeii în borcane sau sticle mai mici, care trebuie să fie foarte curate şi uscate. Alternativ se pun şi stafidele. Se toarnă oţetul diluat peste ardei şi se închid borcanele ermetic.

Intr-un vas mai mare folosit pentru sterilizare, se pun borcanele şi se fierb 15-20 minute. Se mai lasă o oră în apa fierbinte, apoi se scot, se acoperă cu un şervet gros şi se lasă până a doua zi.

Ardei iute in otet cu stafide

Ardei_iute_in_otet_cu_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.