Ardei iuti in otet aromat
PrinteazaArdei iuti in otet aromat din: ardei iuti, otet din vin, boabe de mustar, boabe de piper, sare grunjoasa, zahar, tarhon, frunze de telina, rozmarin.
- 2 kg ardei iuti in forma de floare
- 1 l otet din vin
- boabe de mustar si de piper
- sare grunjoasa
- zahar
- cate 1 legatura de tarhon si frunze de telina
- 3-4 crengute de rozmarin
Mod de preparare:
Speli borcane de 350- 400 ml şi le sterilizezi în cuptorul cald. Pregăteşti soluţia în care vei conserva ardeii astfel: la fiecare litru de oţet, adaugi câte 1 linguriţă cu sare, 1 linguriţă cu zahăr şi câte 1 1/2 linguriţe cu boabe de muştar şi de piper negru. In această soluţie, opăreşti pe rând ardeii şi îi scoţi cu, o paletă.
Când s-au răcit, îi pui în borcane, intercalând printre ei frunze de tarhon, tulpini şi frunze de ţelină şi bucăţi de crenguţe de rozmarin. Torni oţet cât să acopere bine ardeii şi închizi ermetic borcanele.
Ardei iuti in otet aromat
Pofta buna!