Ardei marinati
PrinteazaArdei marinati din: ardei, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi.
- 4 ardei graşi roşii
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- piper
- sare
- 4 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Ardeîî se coc circa 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 225 °C, până începe să se înnegrească coaja. Se scot din cuptor, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă să se răcească.
Se îndepărtează coaja, se taie bucăţi şi se păstrează zeama scursă. Zeama de la ardei se amestecă cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, piperul, sarea şi cu usturoiu cojitşi zdrobit.
Ardeii se amestecă cu dressingul şi se lasă să se aromeze în vas acoperit minim 2 ore. Se servesc înşiraţi pe scobitori.
Ardei marinati
Pofta buna!