Ardei cu masline
PrinteazaArdei cu masline din: ardei gras, masline, rosii, suc de rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper.
- 500 g ardei gras
- 1 pahar măsline negre şi verzi, fără sâmburi
- 5 roşii
- 1 pahar suc de roşii
- 1 ceapă mijlocie
- 3 căţei usturoi
- 1/2 pahar ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ardeii se coc pe o tablă pe flacăra aragazului, se curăţă de pieliţe şi cotoare şi se taie felii, pe lungime. Roşiile se ţin puţin în apă clocotită, se decojesc, se taie rondele şi li se scot seminţele.
Ceapa tăiată cât mai mărunt şi usturoiul pisat se călesc în ullei. Când şi-au schimbat culoarea, se adaugă roşiile, sucul de roşiii, sarea şi piperul şi se lasă la fiert, la foc mic, încă un sfert de oră. Se adaugă măslinele şi ardeiul, amestecându-se bine, pe foc imic.
Când legumele s-au înmuiat se transferă pe platoul de servire.
Se serveşte rece cu garnitură de frunze de andive.
Pofta buna!