Ardei mici umpluţi
PrinteazaArdei mici umpluţi din: ceapa, ulei de floarea soarelui, usturoi, piure de rosii, coniac, ardei iute, ienibahar, cascaval, tarhon si ardei grasi.
- 2 cepe, tocate marunt
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 4 catei de usturoi, tocat marunt
- 2 linguri piure de rosii
- 100 g coniac
- 50 g ardei iute, tocat
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 250 g orez cu bubul lung, fiert
- 250 g cascaval, razuit
- cateva fire de tarhon, tocat marunt
- 16 ardei grasi mici sau 6 ardei obisnuiti
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Prăjeşte ceapa în ulei 10 min.
Adaugă usturoiul, piureul de roşii, alcoolul, ardeiul iute şi ienibaharul.
Fierbe înăbuşit câteva minute, adaugă orezul. Dă vasul deoparte şi adaugă caşcavalul şi tarhonul.
Taie ardeii în două şi curăţă-i de seminţe. Umple-i cu compoziţia şi dă latuptor 30 minpână când se înmoaie şi bronza se topeşte.
Ardei mici umpluţi
Pofta buna!