Ardei in otet din: ardei, sare, piper, dafin, otet, untdelemn. Ingrediente: ardei otet foi de dafin boabe de piper 4-5 linguri de untdelemn sare Mod de preparare: Se aleg ardei de preferinţă roşii, se spală şi se lasă să se scurgă. Se pregăteşte oţetul ceva mai concentrat, adăugând, la un litru de oţet de 9°, un […]
Ardei in otet
PrinteazaArdei in otet din: ardei grasi, apa, otet din vin alb, zahar, foi de dafin, usturoi, boabe de piper, sare grunjoasa.
- 4 kg ardei grasi
- 3 l apa
- 1 l otet din vin alb
- zahar, dupa gust
- foi de dafin
- 10-12 catei de usturoi
- boabe de piper
- sare grunjoasa fara iod, dupa gust
Mod de preparare:
Speli borcanele şi te pui la sterilizat. Le laşi să se răcească. Speli ardeii, le îndepărtezi cotoarele şi seminţele şi îi tai în patru.
Pui într-o oală pe foc apa, oţetul, sarea, zahărul, boabele de piper şi frunzele de dafin.
După ce a dat în câteva clocote, pui bucăţile de ardei, le ţii 10 secunde şi le scoţi cu o spumieră.
Cureţi usturoiul şi-l tai bucăţi.
Pui în fiecare borcan câteva bucăţi de usturoi, aşezi ardeii, mai pui câteva bucăţi de usturoi, apoi torni amestecul de apă şi oţet.
Aştepţi 10 minute şi unde este nevoie mai adaugi zeamă, astfel încât ardeii să fie acoperiţi de lichid.
Infiletezi capacele şi laşi borcanele să se răcească înainte să le pui în cămară.
Ardei in otet
Pofta buna!
Pofta buna!