Ardei prajiti cu sos de rosii

Printeaza

Ardei prajiti cu sos de rosii din: ardei, verdeata, ulei, branza, rosii, ceapa, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Ardei_prajiti_cu_sos_de_rosii

  • 8 ardei
  • 1 lingură verdeaţă tăiată mărunt
  • 2 linguri ulei
  • 8 bucăți brînză (la dorință)

Pentru sos: 

  • 2-3 roşii suculente
  • 3 cepe medii
  • 2 linguri ulei
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Ardeii se coc pe reţea în cuptor sau la grătar, se cu­răţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pră­jesc uşor în ulei, se sărează. Ardeii se aranjează în formă de evantai pe o farfurie, în centrul căreia se pune sosul.

Ornaţi cu bucăţele de brânză.

Sos: Roşiile se opăresc, se cu­răţă de pieliţă, se dau prin răzătoare. Ceapa, tă­iată cuburi, se rumeneşte, se adaugă roşiile.

Amestecul se căleşte la foc mic pînă devine consistent. Sarea, piperul, usturoiul tocat şi verdeaţa se adaugă la sfîrșit.

Ardei prajiti cu sos de rosii

Ardei_prajiti_cu_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.