Ardei prajiti cu sos de rosii
PrinteazaArdei prajiti cu sos de rosii din: ardei, verdeata, ulei, branza, rosii, ceapa, usturoi, sare, piper.
- 8 ardei
- 1 lingură verdeaţă tăiată mărunt
- 2 linguri ulei
- 8 bucăți brînză (la dorință)
Pentru sos:
- 2-3 roşii suculente
- 3 cepe medii
- 2 linguri ulei
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Ardeii se coc pe reţea în cuptor sau la grătar, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se prăjesc uşor în ulei, se sărează. Ardeii se aranjează în formă de evantai pe o farfurie, în centrul căreia se pune sosul.
Ornaţi cu bucăţele de brânză.
Sos: Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare. Ceapa, tăiată cuburi, se rumeneşte, se adaugă roşiile.
Amestecul se căleşte la foc mic pînă devine consistent. Sarea, piperul, usturoiul tocat şi verdeaţa se adaugă la sfîrșit.
Ardei prajiti cu sos de rosii
Pofta buna!