Taie capac ardeilor, curăţă-i de seminţe. Pune o oală cu apă şi sare la fiert.
Când apa fierbe, scufundă ardeii şi lasă-i un minut. Scoate-i, pune-i într-un castron şi lasă-i 10 minute acoperiţi. Curăţă-i de pieliţe.
Fărâmiţează brânza, adaugă un ou bătut, pătrunjelul tocat (cam două linguri) şi chili (poţi folosi şi boia iute, dar se va colora şi umplutura ardeilor).
Umple ardeii cu acest amestec şi procedează în continuare ca la şniţele: dă-i prin făină, ou bătut şi pesmet.
Prăjeşte-i rapid în ulei,întorcându-i pe ambele feţe.
Scoate-i pe un şervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
La prăjit, înlocuieşte uleiul cu unt aromat (cu cimbru ori salvie, usturoi sau busuioc).
Rețeta Autentică de Ardei Umpluți cu Carne din: ardei grasi, carne tocata, ceapa orez, rosii, sare, piper, pasta de rosii, bulion, frunze de patrunjel. Ingrediente: 10 ardei grași, curățați și descojiți 500 g carne tocată (amestec de vită și porc) 1 ceapă, tocată mărunt 200 g orez 2 roșii, tocate 2 linguri ulei Sare […]
Dulceață de Ardei Iute cu Gogoșari din: gogosari, ardei iuti, zahar, apa, otet de mere, suc de lamaie, sare. Dulceața de ardei iute cu gogoșari este o combinație interesantă de arome, oferind un echilibru perfect între dulcețea gogoșarilor și picanteria ardeilor iuți. Ingrediente: 500g de gogoșari 3 ardei iuți roșii 500g de zahăr 250ml […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.