Ardei si dovlecei umpluti cu soia
PrinteazaArdei si dovlecei umpluti cu soia din: soia, ardei, dovlecei, ulei de masline, orez, marar, ou, sare, condiment, bulion, rosii, patrunjel.
- 50 g soia granule
- 4 ardei graşi
- 2 dovlecei
- 100 ml ulei de măsline
- 1 lingură orez
- 1 legătură mărar
- 1 ou
- sare
- condiment din legume uscate
- 1/2 lingurită cimbru uscat
- 2 linguri bulion
- 3 roşii
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Fierbi 10 minute orezul spălat, în apă uşor sărată. Il scurgi şi îl treci rapid prin jet de apă.
Fierbi soia 5 minute împreună cu condimentul şi 1 lingură de ulei de măsline. O scurgi şi o amesteci cu orezul, oul bătut, 1 lingură de bulion, sare, cimbru şi mărar tocat.
Speli dovleceii, îi tai pe jumătate şi îi scobeşti. Cureti ardeii de cotoare şi seminţe. Fierbi miezul dovleceilor cu 1 lingură de bulion şi 2 roşii date pe răzătoare. Ii mixezi cu blenderul.
Umpli ardeii şi dovleceii cu soia, dar numai pe 3/4, pui câte un căpăcel din roşie şi îi aşezi într-un vas termorezistent.
Stropeşti legumele cu sosul şi uleiul, acoperi vasul cu capac şi îl dai la cuptor 25-30 de minute, la foc mediu. Serveşti ardeii şi dovleceii presăraţi cu pătrunjel.
Pofta buna!