Ardei si rosii umplute
PrinteazaArdei si rosii umplute din: ardei grasi, carne tocata, orez, ceapa, ou, marar, patrunjel, praz, supa de legume, bulion, sare, piper.
- 6 ardei grasi
- 700 g carne tocata (amestec porc si vita)
- 1/2 pahar orez
- 2 cepe
- 1 ou
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 1 praz, numai partea alba
- 1 l supa de legume
- 2 linguri bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli ardeii si rosiile. Le tai capacele si le cureti semintele. Asezi ardeii cu gura in jos sa se scurga. Toci ceapa, prazul şi verdeaţa şi le pui peste carnea tocată. Adaugi oul, orezul şi amesteci compoziţia cu mâna. Potriveşti de sare şi pipei.
Umpli ardei si rosiile si ii asezi intr-un vas mare. Le pui capacele.
Torni supa de legume şi dai ţa cuptorul încins. Când aproape au fiert, diluezi bulionul cu pă fierbinte şi torni peste ardei şi roşii. Laşi până scade sosul şi opreşti focul. Serveşti cu sosul format ori cu smântână sau iaurt.
Ardei si rosii umplute
Pofta buna!