Ardei copți la borcan – Cum să conservezi gustul verii în borcane din: ardei grasi, ulei de masline, sare, apa. Ingrediente: Ardei grași roșii, galbeni sau verzi Ulei de măsline Sare Apă Mod de preparare: Spălare și pregătire: Spală bine ardeii și îndepărtează semințele și coatele. Poți alege să-i tai în jumătate sau […]
Ardei umplut cu ciuperci
PrinteazaArdei umplut cu ciuperci din: sunca, ceapa, ciuperci, chimen, paine alba, lapte, ou, ardei capia, ulei de masline, unt, sare, piper si verdeturi.
- 100 g sunca
- 1 ceapa
- 200 g ciuperci
- 1 lingurita chimen pudra
- 300 g paine alba
- 200 ml lapte
- 1 ou
- 8 ardei capia sau grasi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri unt
- sare si piper
- verdeturi
Mod de preparare:
Sunca se taie in patratele, apoi se caleste intr-o tigaie.
Ceapa se curata si se taie marunt si se adauga peste sunca, condimentandu-se cu sare, piper si chimen.
Cand ceapa devine aurie, se pun si ciupercile taiate bucati si se amesteca bine.
Se lasa pe foc aproximativ 10 minute, apoi se stinge focul si se lasa amestecul la racit.
Intr-un vas separat, se inmoaie feliile de paine alba cu lapte.
Dupa ce s-au inmuiat, se adauga un ou batut ca pentru omleta si amestecul racit de ciuperci, sunca si ceapa preparat anterior.
Spalati ardeii, uscati-i cu un servet de bucatarie si curatati-i de samburi, indepartandu-le varful (pastrati varfurile pentru ornare).
Fiecare ardei se umple cu amestecul preparat deja, apoi se asaza intr-un vas termorezistent (de iena, ceramica sau metalic), care a fost – in prealabil – uns cu ulei de masline.
Se unge cu unt topit fiecare ardei umplut, apoi se pune capacelul si se coc in cuptorul preincalzit 20 de minute.
Dupa ce sunt gata, se orneaza cu verdeata.
Ardei umplut cu ciuperci
Pofta buna!
Ardei copți la borcan – Cum să conservezi gustul verii în borcane
Ardei iuti in otet pentru iarna
Ardei iuti in otet pentru iarna din: ardei iuti, otet, apa, sare, zahar, usturoi, boabe de mustar, coriandru, seminte de fenicul, boabe de piper negru, frunze de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 500 de grame de ardei iuti (poti alege orice varietate iti place) 2 cani de otet alb 1 cana de apa 2 […]
Pofta buna!
Ardeii umpluti cu ciuperci e reteta de post, nu-i asa?