Ardei umplut cu bulgur si ciuperci

Printeaza

Ardei umplut cu bulgur si ciuperci din: bulgur, ardei grasi, ulei de masline, ciuperci, ceapa, usturoi, salvie, zeama de lamaie, rosii, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Ardei_umplut_cu_bulgur_si_ciuperci

  • 250 g bulgur (1 1/2 cana)
  • 4-8 ardei grasi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • cateva crengute de salvie proaspata sau 1 lingurita de salvie uscata maruntit
  • 3 linguri mari zeama de lamaie
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Fierbi bulgurul 5 minute în 500 ml apă, într-un vas acoperit. Stingi focul şi îl laşi să se umfle 1/4 oră. Tai ardeilor câte un capac şi le scoţi seminţele. Cureţi şi speli ceapa, usturoiul şi ciupercile.

Intr-o cratiţă antiaderentă, încingi 2 linguri ulei şi căleşti ceapa fin tocată şi ciupercile, usturoiul zdrobit, salvia, sare şi piper după gust. Stingi cu puţină apă şi fierbi compoziţia 10 minute. Dacă foloseşti ciuperci proaspete, laşi să fiarbă până scade zeama pe care o lasă acestea. După ce legumele s-au călit, le pui în vasul cu bulgur.

Umpli bine ardeii şi îi aşezi într-un vas termorezistent mai înalt. Ii stropeşti cu zeamă de lămâie şi restul de ulei, presari puţină sare şi piper şi pui deasupra bucăţi de roşii. Acoperi vasul etanş şi îl introduci în cuptorul încălzit, la 180°C, 40 de minute, apoi fără capac încă 20 de minute.

Ardei umplut cu bulgur si ciuperci

Ardei_umplut_cu_bulgur_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.