Ardei umplut cu orez, bucatele de pui si carnaciori
PrinteazaO reteta de ardei umplut cu file de pui, orez, carnati cabanos, telina, boia cu ardei, cimbru, oregano, supa si rosii.
- 200 g file de pui
- 100 g carnati cabanos
- 4 tulpini de telina
- 1 lingura ulei
- cate 1/2 lingurita de boia cu ardei
- cimbru
- oregano
- 175 orez cu bobul lung
- 600 ml supa
- 250 g rosii taiate cuburi
- 4 ardei grasi rosii
Mod de preparare:
Spalati pieptul de pui, uscati-l pe un servet, apoi taiati-l cubulete, la fel si carnatii. Pregatiti legumele si taiati telina. Incingeti uleiul si prajiti carnea circa 4 minute, apoi scoateti-o pe o farfurie.
Caliti si telina 2-3 minute in uleiul ramas in tigaie. Adaugati boiaua de ardei, cimbru si oregano, orezul si supa apoi fierbeti totul circa 10 minute. Adaugati rosiile taiate si fierbeti in continuare alte 10 minute. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Spalati ardeii, taiati-i in doua, apoi indepartati-le semintele.
Asezati-i intr-o forma de sufleu unsa cu grasime. Incorporati bucatile de pui si carnati in amestecul cu orez si condimentati-l dupa gust. Umpleti jumatatile de ardei cu amestecul pregatit, infasurati-le in folie de aluminiu si coaceti-le 25 de minute.
Poftă bună!