Ardei umplut cu piure si branza
PrinteazaO reteta de ardei umplut cu cartofi, sare, ceapa, unt, supa, branza telemea, piper, nucsoara si seminte de floarea soarelui.
- 1 kg cartofi făinoşi
- sare
- câte 2 ardei graşi roşii şi verzi
- 2 cepe
- 1 lingură unt
- 250 ml supă
- 200 g brânză telemea rasă
- piper
- nucşoară
- 1 lingură seminţe de floarea soarelui
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 15 minute. Pregătiţi ardeii. Tăiaţi-le câte un capac, îndepărtaţi-le seminţele, spălaţi-i şi uscaţi-i pe un şervet de bucătărie.
De asemenea, tăiaţi cuburi şi miezul ardeiului de pe capacul acestuia. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o cuburi şi căliţi-o în unt, amestecâd continuu, apoi puneţi-o deoparte. Scurgeţi cartofii, pasaţi-i şi turnaţi peste ei jumătate din cantitatea de supă.
Incorporaţi ceapa şi 150 g din brânza rasă. Condimentaţi piureul cu sare, piper şi nucşoară. Incingeţi cuptorul la 220°C. Umpleţi ardeii cu piureul pregătit şi aşezaţi-i într-o formă termorezistentă.
Presăraţi-i cu restul de brânză şi seminţele de floarea soarelui. Turnaţi restul supei, coaceţi ardeii cca. 35 de minute, eventual acoperiţi-i după 20 de minute cu folie de aluminiu. Dacă doriţi, ornaţi-i cu pătrunjel.
Poftă bună!