Ardei umplut cu piure si branza

Printeaza

O reteta de ardei umplut cu cartofi, sare, ceapa, unt, supa, branza telemea, piper, nucsoara si seminte de floarea soarelui.

Ingrediente:Ardei umplut cu piure si branza

  • 1 kg cartofi făinoşi
  • sare
  • câte 2 ardei graşi roşii şi verzi
  • 2 cepe
  • 1 lingură unt
  • 250 ml supă
  • 200 g brânză telemea rasă
  • piper
  • nucşoară
  • 1 lingură seminţe de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carto­fii, spălaţi-i, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 15 minute. Pregătiţi ardeii. Tăiaţi-le câte un capac, îndepărtaţi-le seminţele, spălaţi-i şi uscaţi-i pe un şervet de bucătărie.

De ase­menea, tăiaţi cuburi şi mie­zul ardeiului de pe capacul acestuia. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o cuburi şi căliţi-o în unt, amestecâd continuu, apoi puneţi-o deoparte. Scurgeţi cartofii, pasaţi-i şi turnaţi peste ei jumătate din cantitatea de supă.

Incor­poraţi ceapa şi 150 g din brânza rasă. Condimentaţi piureul cu sare, piper şi nucşoară. Incingeţi cuptorul la 220°C. Umpleţi ar­deii cu piureul pregătit şi aşezaţi-i într-o formă termorezistentă.

Presăraţi-i cu restul de brânză şi semin­ţele de floarea soarelui. Tur­naţi restul supei, coaceţi ar­deii cca. 35 de minute, even­tual acoperiţi-i după 20 de minute cu folie de aluminiu. Dacă doriţi, ornaţi-i cu pă­trunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.