Ardei umpluti juma-juma
PrinteazaArdei umpluti juma-juma: carne tocata, orez, morcovi, ceapa, ceapa verde, usturoi, ardei gasi, rosii, bulion, marar, patrunjel, branza topita, smantana si ou.
- 350 g carne tocata amestec de porc cu vita
- 1 cescuta de orez
- 1 morcov
- 1 ceapa uscata potrivita
- 1 fir de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 5 ardei grasi galbeni
- 3 rosii medii
- 3 linguri bulion
- marar si patrunjel verde
- 1 cutie branza topita cu smantana
- cateva linguri de smantana
- 2 ou (facultativ)
Mod de preparare:
Cureţi morcovul de coajă şi îl dai pe răzătoarea mică, apoi cureţi ceapa şi o toci mărunt, la fel şi usturoiul.
Tai ardeilor un căpăcel şi îndepărtezi seminţele. Crestezi cu vârful cuţitaşului un mic orificiu în fundul ardeilor.
Ardeii îi laşi o parte întregi şi o parte îi tai jumătăţi cu codiţe cu tot.
Tai capace şi la roşii şi le goleşti de conţinut cu 1 linguriţă. Conţinutul îl păstrezi într-un castronel.
Căleşti în puţin ulei încins ceapa tocată, morcovul ras şi adaugi şi usturoiul şi carnea tocată.
Amesteci şi, când e aproape gata, pui şi orezul fiert separat şi mai căleşti puţin. Pui sare, piper şi un praf de curry.
Apoi dai cratiţa deoparte, să se răcească puţin, adaugi şi brânza topită/oul bătut (eu am făcut jumătate cu ou şi jumătate cu brânză în 2 castronele diferite).
Adaugi şi verdeaţa tocată bine. Amesteci foarte bine, apoi umpli ardeii şi roşiile şi îi aşezi într-o crăticioară.
Faci un sos din miezul de roşii rămas, cu puţin bulion şi condimente, o frunză de dafin şi o lingură de ulei. Adaugi zeama în care am fiert orezul. Torni sosul peste ardei şi roşii.
Dai vasul la cuptor, să se rumenească bine şi serveşti cu smântână şi cu verdeaţă alături!
Ardei umpluti juma-juma
Pofta buna!