Ardei umplut cu orez
PrinteazaArdei umplut cu orez din: ardei, orez, ceapa, untdelemn, sare, suc de rosii, smantana, morcovi, piper.
- 6 ardei
- 6 linguri orez
- o ceapă
- untdelemn
- sare
- 50 ml pahar suc de roşii
- smântână
- un morcov
- 2 ardei graşi
- piper
Mod de preparare:
Se spală bine orezul şi se lasă în apă sa se umfle. Intre timp se toacă mărunt ceapa; morcovul se da prin râzătoare şi se pune, împreună cu ceapa, să se înmoaie cu untdelemn, pe foc mic. Se adaugă un ardei gras, tăiiat subţire, şi o roşie decojită şi fără seminţe, tăiată mărunt; când s-au înmuiat se pun orezul şi sucul de roşii.
Se fierbe amestecând mereu, se pun sarea, piperul, mărarul şi pătrunjellul verde tocaţ. Când a scăzut sucul de roşii, se ia orezul de pe foc şi se umplu ardeii. Se aranjează ardeii umpluţi în cratiţă, în picioare, se toarnă peste ei suc de roşii şi apă pâniă se acoperă.
Se mai pun trei linguri de untdelemn şi puţină sare, pătrunjel verde şi se dau la cuptor. Se servesc reci. Se pot servi şi calzi, cu smântână.
Pofta buna!