Ardei umplut cu varza, morcov si hrean

Printeaza

Ardei umplut cu varza, morcov si hrean din: ardei gras, varză albă, morcovi, frunze de telină, rădăcină de hrean, ardei iute, boabe de piper, boabe de ienibahar, seminte de marar, sare grunjoasă.

Ingrediente:Ardei umplut cu varza, morcov si hrean

  • 7 kg ardei gras
  • 6 kg varză albă
  • 1 kg morcovi
  • frunze de telină
  • rădăcină de hrean
  • ardei iute
  • boabe de piper
  • boabe de ienibahar
  • seminţe de mărar
  • sare grunioasă

 

Mod de preparare:

Se aleg ardeii grasi nătoşi, mari şi proas­peţi. Se scot cotoarele, se curăţă bine de seminţe şi se spală. Se lasă la scurs cu gura în jos.

Se curăţă varza de frunzele exterioare, se taie în patru, apoi fâşii subţiri. Se freacă cu sare şi se scurge zeama rezultată.

Se dau morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mari, se toacă mărunt frunze­le de ţelină şi se amestecă totul cu varza.

Se umplu ardeii cu compoziţia de varză, îndesând bine ca să nu rămâhă goluri de aer, şi se aşază în borcane de ăl cât mai bine fixaţi.

Prin­tre ardei se pun bucăţele de hrean şi ardei iuţi, iar deasupra se pun frunze de ţelină, boabe de piper, seminţe de mărar şi boa­be de ienibahar.

Separat, se prepară saramura în propor­ţie de o lingură de sare grunjoasă la un litru de apă. Când sarea s-a topit complet, se toarnă peste ardei, se acoperă borca­nul şi se lasă la loc călduţ.

Când începe să fer­menteze varza, se vân­tură de 2-3 ori, din două în două zile. Când zeama s-a limpezit, se închid bor­canele definitiv şi se pun la loc răcoros şi întunecat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.