Rețetă de ardei umpluți cu carne și orezRețetă de ardei umpluți cu carne și orez din: ardei, carne de vita, ceapa, usturoi, orez, rosii tocate, ulei de masline, cimbru, sare, piper, supa de pui. Ardeii umpluți sunt un preparat tradițional în bucătăria mediteraneană și balcanică, și se găsesc în variante diferite în mai multe țări. […]
Ardei umpluţi cu arpacaş
PrinteazaArdei umpluti cu arpacas din: ardei, ceapa, arpacas, ulei, verdeata, sare, piper, suc de rosii, ceapa, ulei, faina, zahar si sare.
- 12 ardei mijlocii
- 2 cepe
- 1 ceasca arpacas
- 2 linguri ulei
- 1 legatura verdeata
- sare
- piper
pentru sos:
- 1 cana suc de rosii
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 1 lingura faina
- 1 lingurita zahar
- sare
Mod de preparare:
Se alege arpacasul, se spala in mai multe ape si se pune la inmuiat deseara, in apa cat sa il acopere.
A doua zi, se fierbe pana cand infloreste. Se spala ardeii si se taie cate un capac in jurul coditei.
Se toaca mărunt ceapa şi se căleşte în ulei încins, până devine transparentă.
In arpacaşul scurs, se înglobează verdeaţa fin tocată, 2/3 din ceapă, sare şi piper după gust.
Cu acest amestec se umplu ardeii şi se aşază într-o cratiţă.
Se pune pe foc tigaia cu ulei încins şi ceapă tocată, se presară făina şi zahărul, se amestecă energic şi se stinge cu sucul de roşii.
Se toarnă sosul peste ardei; se introduce vasul în cuptor, la foc mediu, timp de cca 25 min.
Se supraveghează fierberea, adăugând periodic apă.
Ardei umpluţi cu arpacaş
Pofta buna!
poate iti place si:
Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez – Mâncare tradițională mediteraneană
Pofta buna!