Ardei umpluţi cu arpacaş

Printeaza

Ardei umpluti cu arpacas din: ardei, ceapa, arpacas, ulei, verdeata, sare, piper, suc de rosii, ceapa, ulei, faina, zahar si sare.

 

Ingrediente:

  • 12 ardei mijlocii
  • 2 cepe
  • 1 ceasca arpacas
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Se alege arpacasul, se spala in mai multe ape si se pune la inmuiat deseara, in apa cat sa il acopere.

A doua zi, se fierbe pana cand infloreste. Se spala ardeii si se taie cate un capac in jurul coditei.

Se toaca mărunt ceapa şi se căleşte în ulei încins, până devine trans­parentă.

In arpacaşul scurs, se înglobează verdeaţa fin tocată, 2/3 din ceapă, sare şi piper după gust.

Cu acest amestec se umplu ardeii şi se aşază într-o cratiţă.

Se pune pe foc tigaia cu ulei încins şi ceapă tocată, se presa­ră făina şi zahărul, se amestecă energic şi se stinge cu sucul de roşii.

Se toarnă sosul peste ardei; se introduce vasul în cup­tor, la foc mediu, timp de cca 25 min.

Se supraveghează fierbe­rea, adăugând periodic apă.

 

Ardei umpluţi cu arpacaş

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez – Mâncare tradițională mediteraneană

Rețetă de ardei umpluți cu carne și orezRețetă de ardei umpluți cu carne și orez din: ardei, carne de vita, ceapa, usturoi, orez, rosii tocate, ulei de masline, cimbru, sare, piper, supa de pui. Ardeii umpluți sunt un preparat tradițional în bucătăria mediteraneană și balcanică, și se găsesc în variante diferite în mai multe țări. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.