Ardei umpluti cu branza de capra
PrinteazaArdei umpluti cu branza de capra din: ardei, ulei, usturoi, branza de capra, rosii, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 ardei graşi lunguieţi roşii (curăţaţi de seminţe)
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi mărunţiţi
- câte 200 g brânză de capră şi cremă de brânză
- 2 roşii
- 2 linguri de mărar tocat mărunt
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Ardeii se curăţă, se taie pe lungime în sferturi şi se încing împreună cu usturoiul într-o tigaie cu 3 linguri de ulei de măsline.
Se călesc acoperiţi circa 10 minute, astfel încât să rămână al dente. Se lasă să se răcească în sucul propriu.
Brânza de capră se pasează cu crema de brânză. Roşiile se spală, li se îndepărtează cotoarele şi se crestează.
Se opăresc în apă clocotită, se decojesc şi se curăţă de seminţe.
Se taie cubuleţe şi se amestecă împreună cu mărarul în mixul de brânze. Se asezonează cu sare şi cu piper.
Amestecul pe bază de brânză se distribuie pe fâşiile de ardei, care se rulează apoi dinspre partea mai îngustă.
Rulourile se prind cu câte o scobitoare.
Se picură pe deasupra zeama în care s-au călit ardeii şi se lasă minim o oră să se întrepătrundă aromele.
Ardei umpluti cu branza de capra
Pofta buna!
Foarte buni ardeii umpluti