Ardei umpluti cu carne si cascaval

Printeaza

Ardei umpluti cu carne si cascaval din: ardei graşi toate culorile, carne tocată, orez, ceapa, ulei, pasta de tomate, cascaval, sare, piper, patrunjel, busuioc uscat.

Ingrediente:

  • 8 ardei graşi toate culorile
  • 600 g carne tocată
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pastă de tomate
  •  100 g caşcaval
  •  sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • busuioc uscat

 

Mod de preparare:

Speli ardeii, le tai capa­cele (dar le păstrezi), îi cureţi de seminţe şi îi pui la scurs.

Intr-o cratiţă pui ule­iul la încins şi căleşi ceapa, tocată mărunt, adaugi car­nea tocată, orezul (spălat de mai multe ori) şi o cană cu apă.

Laşi să fiarbă amestecul până când orezul s-a umflat (dacă mai este nevoie, mai pui apă caldă), adaugi pasta de to­mate, sare, piper, bu­suiocul şi mai laşi pe foc 5 minute.

Iei compoziţia de pe foc şi o laşi acoperită 15 minute, după care pui pă­trunjelul tocat.

Ardeii îi umpli cu com­poziţie, le pui căpăcelele, îi pui într-un vas termorezistent uns cu ulei şi îi bagi la cuptor 15 minute, să se înmoaie un pic (ardeii vor rămâne mai crocanţi).

Se servesc calzi, cu căşcaval ras deasupra.

 

Ardei umpluti cu carne si cascaval

Ardei_umpluti_cu_carne_si_cascaval

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.