Ardei umpluti cu carne si cascaval
PrinteazaArdei umpluti cu carne si cascaval din: ardei graşi toate culorile, carne tocată, orez, ceapa, ulei, pasta de tomate, cascaval, sare, piper, patrunjel, busuioc uscat.
Ingrediente:
- 8 ardei graşi toate culorile
- 600 g carne tocată
- 100 g orez
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pastă de tomate
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- busuioc uscat
Mod de preparare:
Speli ardeii, le tai capacele (dar le păstrezi), îi cureţi de seminţe şi îi pui la scurs.
Intr-o cratiţă pui uleiul la încins şi căleşi ceapa, tocată mărunt, adaugi carnea tocată, orezul (spălat de mai multe ori) şi o cană cu apă.
Laşi să fiarbă amestecul până când orezul s-a umflat (dacă mai este nevoie, mai pui apă caldă), adaugi pasta de tomate, sare, piper, busuiocul şi mai laşi pe foc 5 minute.
Iei compoziţia de pe foc şi o laşi acoperită 15 minute, după care pui pătrunjelul tocat.
Ardeii îi umpli cu compoziţie, le pui căpăcelele, îi pui într-un vas termorezistent uns cu ulei şi îi bagi la cuptor 15 minute, să se înmoaie un pic (ardeii vor rămâne mai crocanţi).
Se servesc calzi, cu căşcaval ras deasupra.
Ardei umpluti cu carne si cascaval
Pofta buna!