Ardei umpluti cu carne de miel
PrinteazaArdei umpluti cu carne de miel din: ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, carne de miel, ou, pesmet, sare, piper, chimen, supa, branza feta, oregano, iaurt si suc de lamaie.
- 4 ardei capia rosii
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 350 g carne de miel tocata
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita cimbru
- 100 ml supa
- 150 g branza feta
- 4 linguri oregano
- 300 g iaurt
- 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 200 °C. Se taie în două, pe lung, 4 ardei capia roşii şi se curăţă de cotoare, seminţe şi pieliţe.
Se curăţă de seminţe 2 roşii, iar pulpa se taie cuburi. Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi.
Se frământă 350 g carne de miel tocată, 1 ou, 2 linguri pesmet, ceapă şi usturoi.
Se condimentează cu sare, piper, 1/2 linguriţă chimen măcinat şi 1 linguriţă cimbru tocat. Se înglobează cuburile de roşii.
Se umplu jumătăţile de ardei cu compoziţia de carne şi se asază într-o formă de sufleu.
Se toarnă 100 ml supă; se coc la cuptor cca 20 min. Se zdrobesc 150 g brânză feta, se presară pe ardei şi se dă la cuptor 10 min.
Pentru sos, se amestecă, se amesteca 4 linguri de oregano tocat impreuna cu 300 g iaurt, sare, piper si 1 lingura suc de lamaie.
Ardei umpluti cu carne de miel
Pofta buna!