Ardei umpluti cu carne de miel

Printeaza

Ardei umpluti cu carne de miel din: ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, carne de miel, ou, pesmet, sare, piper, chimen, supa, branza feta, oregano, iaurt si suc de lamaie.

 

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_carne_de_miel

  • 4 ardei capia rosii
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 350 g carne de miel tocata
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 100 ml supa
  • 150 g branza feta
  • 4 linguri oregano
  • 300 g iaurt
  • 1 lingura suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 200 °C. Se taie în două, pe lung, 4 ardei capia roşii şi se curăţă de cotoare, seminţe şi pieliţe.

Se curăţă de seminţe 2 roşii, iar pulpa se taie cuburi. Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi.

Se frământă 350 g carne de miel tocată, 1 ou, 2 linguri pes­met, ceapă şi usturoi.

Se condi­mentează cu sare, piper, 1/2 linguriţă chimen măcinat şi 1 linguriţă cimbru tocat. Se înglo­bează cuburile de roşii.

Se umplu jumătăţile de ardei cu compoziţia de carne şi se asază într-o formă de sufleu.

Se toarnă 100 ml supă; se coc la cuptor cca 20 min. Se zdrobesc 150 g brânză feta, se presară pe ardei şi se dă la cuptor 10 min.

Pentru sos, se amestecă, se amesteca 4 linguri de oregano tocat impreuna cu 300 g iaurt, sare, piper si 1 lingura suc de lamaie.

Ardei umpluti cu carne de miel

Ardei_umpluti_cu_carne_de_miel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.