Ardei umpluţi cu carne de porc şi grâu bulgur

Printeaza

O retetea de ardei umpluri cu carne de porc si grau bulgur din: ardei grasi, carne tocata de porc, usturoi, chimion, boia, bulgur, supa de legume, patrunjel si iaurt.

Ingrediente:Ardei umpluţi cu carne de porc şi grâu bulgur

  • 4 ardei grasi, taiati pe jumatate si curatati de seminte
  • 200 g carne tocata de porc
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 lingurite de chimion macinat
  • 1 lingurita de boia
  • 50 g de grau bulgur
  • 250 ml supa de legume
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocata
  • 4 linguri de iaurt grecesc, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se aşază ardeii, cu partea tăiată în jos, pe o farfurie, şi se dau la cuptorul cu microunde pe treapta cea mai înaltă, timp de 4 minute, până când sunt copţi în interior (dar nu înmuiaţi).

Dacă au nevoie de mai mult timp pentru a se coace, se mai lasă încă un minut, se verifică, şi se repetă până când sunt gata.

Se aşază carnea de porc într-o tigaie rece şi se dă drumul la foc. Se prăjeşte până când începe să se rumenească, amestecând pentru a mărunţi cocoloaşele.

Se adaugă usturoiul şi condimentele, se amestecă un minut, apoi se adaugă grâul bulgur şi supa.

Se acoperă şi se lasă la fiert 10 minute până când grâul este moale.

Se încinge grilul. Se adaugă amestecând jumătate din cantitatea de pătrunjel în compoziţia cu bulgur şi se umplu ardeii aşezaţi pe o tavă de copt.

Se ţin sub gril până sunt crocanţi, se presară cu mare parte din pătrunjelul rămas, apoi se servesc cu iaurtul amestecat cu restul de pătrunjel.

Ardei umpluţi cu carne de porc şi grâu bulgur

Ardei umpluţi cu carne de porc şi grâu bulgur

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.