Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
PrinteazaArdei umpluti cu carne de pui si ciuperci din: ardei graşi mari (galbeni şi roşii), orez, sare, praz, ciuperci pleurotus, unt, ciuperci pleurotus, carne de pui fără oase şi piele, supă de pui, ardei iute, piper, verdeaţă asortată tocată (pătrunjel, ceapă verde, oregano), suc de lămâie.
- 4 ardei graşi mari (galbeni şi roşii)
- 125 g orez
- sare
- 1 fir praz
- 140 g ciuperci pleurotus
- 3 linguri unt topit
- 1 ceapă franţuzească
- 300 g carne de pui fără oase şi piele
- 200 ml supă de pui
- 1 ardei iute
- piper
- 1 lingură verdeaţă asortată tocată (pătrunjel, ceapă verde, oregano)
- 2 linguriţe suc de lămâie
Mod de preparare:
Se spală ardeii graşi şi se taie căpăcelele; cu grijă, se îndepărtează seminţele şi pieliţele albe. Se pun deoparte.
Se aşază orezul într-o sită şi se spală prin mai multe jeturi de apă rece; se aşază într-o oală şi se adaugă apă astfel încât orezul să fie acoperit.
Se lasă să se înmoaie astfel cca 2 ore. Se scurge apa şi se toarnă apoi 200 ml apă; se sărează şi se fierbe orezul până ce se înmoaie (durează mai mult decât la orezul alb, cca 40 min.).
Se lasă orezul să se răcească aproape complet.
Se curăţă prazul şi se taie cuburi. Se taie fâşii ciupercile pleurotus.
Se căleşte prazul într-o lingură unt; se adaugă ciupercile şi se mai călesc 5 min.
Se toacă ceapa franţuzească.
Se curăţă carnea şi-se taie mărunt. Se încinge 1 lingură unt şi se prăjesc mai întâi ceapa, apoi carnea cca 4 min.
Se adaugă prazul şi ciupercile, apoi se toarnă supa şi se fierbe înăbuşit 17 min.
Se toacă ardeiul iute şi se adaugă la final în amestec; se sărează şi se piperează.
Se lasă să se topească restul de unt; se amestecă împreună cu verdeaţa şi sucul de lămâie.
Se adaugă la compoziţia de carne şi se umplu ardeii;
Se acoperă cu căpăcelele lor şi se aşază într-o formă de sufleu; se coc cca 25 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
Pofta buna!